torsdag 1 juni 2017

Maj månad nytt all-time-high med en hälsning till Donald

För andra året i rad är utfallet för maj månad rekordhögt. 1276,6 kWh  från vår 8,32 kW anläggning på 53 m2. (153,44 kWh/kW). Det beräknade utfallet är 1094 kWh så det är slaget med råge. Förra året var utfallet 1220 kWh.Med det nya analysverktyget i Sunny Portal, Analysis pro kan man lägga kurvor på varandra.
Nedan två exempel: Den blåa kurvan visar produktionen en fullständigt kristallklar dag, 27/5 2017. som gav ca 55 kWh. Den gråa kurvan bakom visar produktionen den 25/5 2015 som är all-time-high för en dag med 59,94 kWh. Denna maxdag var inte helt klar utan det fanns glesa, vita stackmoln.
Det var särskilt tydligt på morgonen då solen i öster reflekteras mot vita moln i sydväst. Likaså syns det på dagen att nivåerna går över 7000 W vilket kräver molnreflektion. Det märkliga med den dagen var att solen aldrig skymdes av moln trots att det fanns gott om stackmoln. Men eftersom det har hänt så lär det hända igen.
I skrivande stund sitter jag och lyssnar på Trump´s tal där han berättar att USA drar sig ur Paris-avtalet. Stöppeljöns!

-Hey, Donald! Get off your butt and let your workers start producing solarpanels and inverters instead of Your crappy fuelconsuming cars. The rest of the world will continue to convert to renewable energy sources. Do You really want us to buy the gear from China ?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera gärna!